All great thoughts have a ridiculous beginning

Det er lett å bli revet med av fancy presentasjoner, store visjoner og kraftuttrykk. Ofte er det allikevel det som må til for å skape entusiasme og engasjement som kan drive organisasjonen videre til neste nivå. Men, om det ikke finnes et konsensus mellom kart og terreng vil entusiasmen fort bli vendt til likegyldighet.

"Hvitsnippfilosofi" er det siste en organisasjon, med behov av dynamikk, behøver. Dessverre er det noen ganger slik at alle forstår virkeligheten foruten den innleide konsulenten. Alt kommer til å gå så bra om du følger planen, sier ham og løper ut døren for å rekke lunsj. Virkeligheten vet vi er mer kaotisk. Når uforutsette variabler blir neglisjert fordi det vanskelig lar seg beskrive er planen allerede død, og engasjementet borte, før den i det hele tatt har blitt startet.

Løpende dynamisk tilpasning er krevende. Men det er like fult en nødvendighet, og helt normalt. Det er like godt å være foreberedt på at det kommer til å bli kaotisk. Det betyr ikke at det du har lært og planlagt ikke kommer til å virke. Men at planen, presentasjonen eller læreboken ikke kan forklare alle de intrikate situasjonene teamet ditt kommer til å måtte gå igjennom.

Dette er også grunnen til at utholdenhet, tålmodighet og det å gå etter hva du virkelig, virkelig ønsker er avgjørende. Uten disse elementene vil dere fort kunne gi opp når du kjører over en dump, møter en motbakke, eller ender nesegrus i et dike langs veien.

Det er først når du ligger forslått i et dike at du begynner lete etter de gode ideene, og ønsker at kreativiteten hadde blomstret. Ofte er det da for sent. Brannslukningen tar allerede all oppmerksomheten.

Sett istedet av tid til å la de dumme ideene få gro, få stå øverst på huskelisten, og være med i deres daglige virke. Gi de spillerom og plass. En dag er det akkurat den ideen som får deg opp av grøften igjen. Med nytt mot, justert kurs, og hodet fult av ideer.

Sprout Management & Consulting skal være en støttespiller i den virkelig verden. Den verden du lever i.